Skydda din identitet online

Webben kan vara en farlig plats att vistas på om man inte riktigt vet vad man håller på med. Det finns många olika hemsidor och annonser på nätet som med enkelhet kan lura den oerfarne till att delge information man inte bör sprida eller ladda ned filer som skadar datorn. Om man vill vara säker på att man har bra sekretess på nätet så kan det vara ett bra alternativ att skaffa någon VPN.

VPN står för Virtuellt privat nätverk och är precis vad det låter som – ett nätverk där du kan känna att det du gör på webben är privat och inte delas med andra snokare. Då behöver du inte oroa dig för att bli avlyssnad eller att någon hackare ska spionera på din internetaktivitet. Med en VPN kan man enkelt skydda alla sina uppgifter och därmed vara säker på att andra inte kan ta reda på var man befinner sig. Det kan även vara väldigt användbart om man t.ex. vill besöka hemsidor som endast finns tillgängliga i vissa länder eller regioner.

Det kan vara väldigt farligt att ha sin IP-adress synlig online om man råkar klicka in på fel hemsidor. Detta eftersom en IP-adress kan användas för att ta reda på var du befinner dig, alltså var du bor. Det känns som en väldigt logisk sak att inte vilja dela med vem som helst, så där kan en VPN i allra bästa fall rädda dig från obehagliga händelser i ditt hem.