Hur väljer man vilket bolag to anlita?

Är det dags att uppgradera ditt utedass i sommarstugan till ett mer bekvämt val, eller vill du utföra en liten mer gedigen renovering i ditt hem? Då kommer du troligtvis att behöva anlita ett bolag att göra jobbet åt dig, förutsatt att du inte har den kunskap som krävs för att kunna göra jobbet själv. Men problemet som många ställs inför att göra rätt val av bolag.

Fundera på vad du behöver ha hjälp med

För att du ska kunna skicka in en offert till det bolag som du planerar att anlita, så är det viktigt att du har rätt information att ge dem. Innan den första kontakten behöver du själv ha funderar på vad du faktiskt vill ha hjälp med, vilka delar som de ska fixa och även vilket slutresultat som du önskar få.

 

Med detta menar vi inte att du behöver planera renoveringen och veta varje moment i detalj. Men för att bolaget ska kunna ge dig en rättvis offert, så kommer den information, ritningar eller bilder som skickas att ligga till grund för beslutet.

Jämför marknaden

Beroende på vad du behöver hjälp med, kan det även vara värt att kika på lite olika bolag och vilka tjänster de erbjuder. För många projekt och renoveringar så krävs det att du anlitar olika bolag, för olika delar av jobbet.

För att kunna göra ett bra val är det också viktigt att du jämför olika bolag med varandra. Bara för att du begär om en offert från ett bolag, innebär det inte att du måste anlita just det bolaget.